С  иновативния подход в проекта Грижа в дома“ Община Марица“

...
С  иновативния подход в проекта Грижа в дома“ Община Марица“
Коментари Харесай

Дигитален асистент помага на възрастни и хора в неравностойно положение в Община „Марица“

С  иновативния метод в плана „ Грижа в дома “ Община „ Марица “ е пионер и в обществената област. С тези думи кметът Димитър Иванов откри форума за представянето на услугата, която употребява цифров помощник за обгрижване на възрастни и хора в неравностойно състояние.
Прочетете още
„ Наред с положителните практики и останалите вложения, „ Марица “ още веднъж е първата Община в България, която започва този план. Няма потребност от непотребна невзискателност – това значи, че в Община „ Марица “ знаем по какъв начин да печелим и осъществяваме европейски планове “, сподели още Димитър Иванов.

Той означи, че „ Грижа в дома “ се отличава от останалите обществени услуги.

„ Изключително значима част е, че лекари и експерти могат да посетят в дома хората, които имат потребност от помощ и по този начин им икономисват дългото очакване по опашки в здравните заведения “, уточни кметът.

Той напомни, че по време на последните 12 години ръководената от него Община „ Марица “ поставя неимоверни старания, с цел да помогне на възрастните хора и тези в неравностойно състояние.

„ През последните 3 мандата използваме всички вероятни средства - и от личния ни бюджет, и европейски, с цел да се грижим за нашите майки и татковци. В Община „ Марица “ постоянно подаваме ръка на хората в потребност и откликваме стремително на техните проблеми “, акцентира Димитър Иванов.

Как работи услугата „ Дигитален Асистент “ Wellky: Всеки от потребителите разполага с гривна за ръката, която мери температура, кръвно и пулс на всеки 4 часа автоматизирано. Също по този начин устройствата демонстрират в действително време местоположението на потребителя, както и редица други параметри. Най-същественият детайл е денонощен прът център, който следи за отклонения от естествените параметри на хората, а при случай реагира неотложно, като уведомява близки и обществени асистенти.

Проектът „ Грижа в дома в Община Марица “ е на стойност 863 019,20 лева Той се осъществя за период от 14 месеца, като 12 от тях са дейно даване на обществените и здравни услуги за потребителите. Ще бъдат обхванати над 160 консуматори и над 130 асистенти в 19 села на територията на Община „ Марица “.

Иновативен детайл е, че историята на здравните им индикатори, която се пази най-малко 1 година, ще бъде предоставена на медицинските лица – участници в плана. Реализацията му включва комбинирането на интегрираната здравно-социална услуга с даването на „ Дигитален помощник “ и профилирани прегледи от медицински лица, рехабилитатори и психолози.

„ Пожелавам Ви доста здраве. Вие сте създали доста за нас, в този момент е наш ред да се погрижим за Вас и да осигурим спокойните Ви старини “. Така кметът на Община „ Марица “ Димитър Иванов се обърна към възрастните хора, които към този момент употребяват услугата, а те сърдечно му благодариха за вниманието и грижата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР